یکی از دغدغه های همیشگی در پروژه های عمرانی، کنترل و کاهش هزینه های اجراست. دیوارچینی، به عنوان یکی از مراحل مهم در ساختمان سازی، سهم قابل توجهی از هزینه و زمان پروژه را به خود اختصاص می دهد. بلوک سبک میکسونال، مصالح ساختمانی نوین که توسط شرکت پویان پوشش فرانگر تولید می شود، با ویژگی هایی که دارد موجب کاهش هزینه های اجرایی می گردد. در ادامه مطلب به شرح نحوه کاهش هزینه دیوارچینی با بلوک سبک میکسونال می پردازیم.
کاهش هزینه دیوارچینی با بلوک سبک
حذف نیاز به زنجاب
در فرآیند دیوارچینی با مصالحی مانند بلوک های سیمانی باید پیش از اجرا زنجاب شوند تا از جذب آب ملات جلوگیری شود و اتصال ملات ماسه و سیمان به بلوک ها تقویت شود. اما بلوک ساختمانی میکسونال به دلیل جذب آب پایین، نیازی به زنجاب نداشته و این امر موجب کاهش مصرف آب، زمان آماده سازی و نیروی انسانی و عدم ترک خوردگی می شود.
حذف میلگرد بستر
در بسیاری از سازه ها، برای ایجاد یکپارچگی در دیوارهای غیرباربر، استفاده از میلگرد بستر ضروری است. اما با بلوک سبک میکسونال، استفاده از میلگرد بستر حذف می گردد و از بست های تخت استفاده می گردد که هزینه های آن در مقایسه با میلگرد بستر بسیار ناچیز است.
حذف ملات ماسه و سیمان
استفاده از ملات ماسه و سیمان در دیوارچینی سنتی همواره با مصرف بالای آب، وزن اضافه در سازه و اجرای دشوار همراه است. بلوک میکسونال با قابلیت اجرای دقیق و منظم، به راحتی با چسب بلوک سبک میکسونال نصب میشود. این چسب نه تنها باعث کاهش وزن سازه میشود بلکه با داشتن ویژگی های بلوک سبک، دیواری همگن و مستحکمی ایجاد می کند.
حمل آسان و کاهش هزینه جابجایی
وزن پایین این بلوک ها و قرارگیری روی پالت امکان حمل و انتقال سریع و آسان به طبقات مختلف را فراهم می کند. این ویژگی نه تنها در پروژه های مرتفع هزینه جابجایی را کاهش می دهد، بلکه دستمزد نیروی انسانی را نیز به طور محسوسی پایین می آورد.
حذف گچ و خاک و کاهش هزینه نازک کاری
سطح یکنواخت بلوک ساختمانی میکسونال، نیاز به اجرای گچ و خاک را از بین می برد. در بسیاری از پروژه ها، می توان مستقیماً از سفیدکاری یا اجرای پوشش های نهایی مانند پلاستر نرمه استفاده کرد که این موضوع زمان و هزینه نازک کاری را به شدت کاهش می دهد.
حذف نیاز به توری مرغی و رابیتس کاری
در دیوارچینی، به ویژه در محل اتصال مصالح مانند کاشی، سرامیک و سنگ نما به بلوک به علت وجود سطح مضرس بلوک، نیاز به اجرای توری مرغی و رابیتس کاری وجود ندارد.
کاهش پرت مصالح
بر خلاف بلوک سفالی و سیمانی که در هنگام برش یا نصب به راحتی می شکنند، بلوک سبک میکسونال به راحتی با اره نجاری قابل برش هستند و ترک نمی خورند. این ویژگی باعث کاهش چشمگیر پرت مصالح و تولید نخاله می شود.
شیارپذیری
در فرآیند نصب لوله ها و کابل ها، دیوارها باید شیار بخورند. بلوک میکسونال به دلیل ساختار توپری که دارد، بدون شکستن یا ترک، امکان شیارزنی دقیق و سریع را فراهم می کند. این موضوع زمان اجرای تاسیسات را کوتاه کرده و از دوباره کاری و ایجاد پرتی بلوک جلوگیری می کند.
ابعاد استاندارد
بلوک ساختمانی میکسونال با ابعاد استاندارد 30 در60 سانتی متر، نیاز به نیروی مازاد به ویژه در رج های بالایی را از بین می برند. این موضوع سرعت اجرا را افزایش داده و هزینه دستمزد را بهشدت کاهش می دهد.
عایق صوت
با خاصیت جذب صوت تا 50 دسی بل، دیوارچینی با بلوک سبک میکسونال نیازی به پوشش های عایقی ندارد. این ویژگی در پروژه هایی که نیاز به کنترل صدا دارند، هزینه های عایق کاری جداگانه را حذف می کند.
عایق حرارت و برودت
ویژگی های این بلوک، باعث کاهش تبادل دما بین داخل و خارج ساختمان می شود. بنابراین دیگر نیازی به استفاده از لایه های جداگانه عایق حرارتی نیست که این هم در هزینه و هم در زمان صرفهجویی ایجاد می کند.
ضدحریق
بلوک ساختمانی میکسونال به طور کامل ضدحریق است و بدون نیاز به پوششهای ضدحریق، ایمنی سازه را تامین می کنند.
عایق رطوبت
عایق رطوبت بودن این بلوک باعث می شود نازک کاری به مرور زمان آسیب نبیند، دیوار طبله نکند و پوسته نزند. در نتیجه، هزینههای مربوط به بازسازی و تعیمرات در درازمدت کاهش می یابد.
افزایش سرعت بهره برداری و بازگشت سریع سرمایه
مجموعهای از ویژگی های فوق باعث می شود دیوارچینی با بلوک سبک ساختمانی میکسونال با سرعت بالا انجام شده و کل پروژه سریع به مرحله بهره برداری برسد. این مسئله برای کارفرمایان و سرمایهگذاران، به معنای بازگشت سریعتر سرمایه است.