مقالات

مقایسه بلوک سبک میکسونال و بلوک چندجداره

مقایسه بلوک سبک میکسونال و بلوک چندجداره

چرا انتخاب مصالح مناسب برای سازه‌ های مدرن اهمیت دارد؟

استفاده از بلوک ‌های سبک در ساختمان ‌سازی، به دلیل مزایای متعدد از جمله کاهش بار مرده ساختمان، عایق ‌بندی و سهولت در اجرا، بسیار رایج شده است. دو نوع بلوک سبک ساختمانی میکسونال و بلوک چندجداره از بلوک های پرکاربرد در ساختمان سازی هستند. با این حال بسیاری از افراد با ویژگی ها و تفاوت این بلوک ها آشنایی کامل ندارند. از این رو در این بخش به معرفی و مقایسه این دو نوع بلوک می‌ پردازیم تا شما بتوانید بهترین انتخاب را برای پروژه ساختمانی خود داشته باشید.

بلوک چندجداره

بلوک چندجداره از ترکیب سیمان، آب و دانه‌ های سبک (دانه‌های پوک و معدنی خاک رس)، تولید می‌ شود. این دانه‌ ها در فرآیند تولید تحت حرارت بالا قرار می ‌گیرند تا به یک ساختار سبک و متخلخل تبدیل شوند که ویژگی ‌های عایق ‌بندی را به بلوک نهایی منتقل می ‌کند. این بلوک ‌ها به دلیل وزن سبک، عایق بودن، و مقاومت در برابر شرایط محیطی، در پروژه ‌های ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بلوک سبک میکسونال

بلوک سبک میکسونال (Mixonall)، با بهره ‌گیری از دانش تخصصی و تحت لیسانس شرکت Mixonall آلمان، با استفاده از پیشرفته ‌ترین فناوری ‌های روز دنیا تولید می ‌شود. این بلوک از ترکیب موادی نظیر سیمان و مواد معدنی مانند سیلیس با دانه ‌بندی‌ های مختلف، میکروسیلیس و فیلرهای متخلخل شامل دانه‌ های پلی ‌استایرن، به همراه اصلاح ‌کننده ‌های شیمیایی و شتاب ‌دهنده‌ ها ساخته شده است.

مقایسه بلوک سبک میکسونال و بلوک چندجداره

در ادامه به طور به خلاصه به مقایسه بلوک سبک میکسونال و بلوک چندجداره پرداخته ایم. هر دو بلوک دارای مزایا و معایبی هستند که در انتخاب نهایی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

  • عایق حرارت و برودت: عایق حرارتی یکی از مهم ‌ترین ویژگی‌ هایی است که در انتخاب مصالح ساختمانی باید مد نظر قرار گیرد. یک عایق حرارتی مناسب می ‌تواند تأثیر زیادی بر کاهش مصرف انرژی و هزینه ‌های مربوط به گرمایش و سرمایش ساختمان داشته باشد. ساختمان هایی که با بلوک چندجداره ساخته می شوند نیاز به عایق سازی دارند. در مقابل بلوک سبک ساختمانی میکسونال با ساختار خود، یکی از بهترین گزینه ‌ها برای عایق حرارت و برودت در ساختمان ‌ها هستند. این بلوک به خوبی جلوی انتقال حرارت و برودت را می‌گیرند و در نتیجه منجر به کاهش مصرف انرژی می ‌شوند. این ویژگی به خصوص در ساختمان ‌های مسکونی که نیاز به عایق‌کاری مناسب دارند، بسیار مهم است.
  • مقاومت مکانیکی: بلوک چندجداره به دلیل توخالی بودن و ساختاری که دارد، بسیار شکننده است و با کوچکترین ضربه در حین اجرا می شکند. شکننده بودن بلوک چندجداره باعث می شود تا ضایعات و پرتی بلوک افزایش یابد. افزایش ضایعات علاوه بر این که موجب سوخت بخشی از سرمایه سازنده می شود، همچنین هزینه ای هم باید برای حمل نخاله ها از ساختمان پرداخت شود. از طرفی دیگر به دلیل توخالی بودن بلوک چندجداره دیگر امکان پیچ کردن و یا میخ زدن روی دیوار وجود ندارد. بلوک های سبک میکسونال دارای ساختاری متراکم هستند. در نتیجه نمی شکنند و به راحتی می توان آن ها را در ابعاد و فرم های دلخواه با استفاده از اره نجاری برش داد. بهرهمندی از این ویژگی میزان پرتی بلوک و همچنین هزینه های مرتبط با آن را به حداقل می ساند.
  • میزان بار مرده وارد بر ساختمان: در مرحله بعد از دیوارچینی با بلوک چندجداره برای سفید کاری نیاز به اجرای گچ و خاک است. در مقابل بلوک سبک ساختمانی میکسونال نیاز به اجرای گچ و خاک ندارد و پس از دیوارچینی می توان روی آن پلاستر اجرا کرد. حذف مرحله گچ و خاک باعث می شود تا میزان قابل توجهی از وزن سازه کاهش یابد و بار مرده کمتری وارد شود.
  • سرعت اجرا و هزینه: در پروژه ‌های ساختمانی، مدیریت زمان و هزینه از اهمیت بالایی برخوردار است. انتخاب مصالح مناسب می‌ تواند به طور قابل توجهی بر این دو عامل تأثیر بگذارد. بلوک‌ ساختمانی میکسونال به دلیل ابعاد بزرگ 30 در60 سانتی متر با ضخامت های 8، 10، 12 و 15 سانتی متر، وزن سبک و سهولت در نصب، اجرای سریع ‌تری دارند. این ویژگی به خصوص در پروژه‌ های بزرگ که زمان یکی از عوامل کلیدی است، می ‌تواند بسیار مفید باشد. علاوه بر این، هزینه این بلوک‌ ها نیز در مقایسه با بلوک چندجداره کمتر است، که آن را به گزینه ‌ای اقتصادی ‌تر تبدیل می‌ کند. بلوک چندجداره به دلیل ابعاد کوچکتر 20 در 40 سانتی متر و وزن بالاتر نصب آن ‌ها نیز زمان بیشتری می ‌طلبد. صرف زمان بیش تر با پرداخت هزینه های بالاتر است.

با توجه به بررسی‌ های انجام شده، بلوک سبک ساختمانی میکسونال به عنوان یک گزینه بهینه برای بسیاری از پروژه‌ های ساختمانی معرفی می ‌شود. این بلوک ‌ها به سبب بهرهمندی از ویژگی هایی مانند وزن سبک، عایق حرارتی و برودتی، حذف مراحل اجرای اضافی و سرعت اجرای بالا، می ‌توانند به شما در کاهش هزینه ‌ها و زمان بهره برداری پروژه کمک کنند.

در نتیجه انتخاب مصالح مناسب می‌ تواند تأثیر بزرگی بر کیفیت و دوام نهایی سازه ‌های شما داشته باشد. با توجه به ویژگی ‌های برتر بلوک ساختمانی میکسونال و بررسی مقایسه ‌ای که در این مطلب انجام شد، شما می‌ توانید با اطمینان بیشتری تصمیم ‌گیری کنید.

آیا نیاز به مشاوره بیشتری دارید یا به دنبال جزئیات بیشتری در مورد بلوک میکسونال هستید؟ کارشناسان فروش شرکت پویان پوشش فرانگر آماده اند تا شما را در این مسیر همراهی کنند.