مقالات

جایگزین بلوک سیمانی چندجداره

جایگزین بلوک سیمانی چندجداره

اگر در حال ساخت یا بازسازی ساختمان هستید، احتمالاً به این فکر کرده اید که آیا بلوک سیمانی چندجداره انتخاب مناسبی برای دیوارچینی است یا گزینه ‌های دیگری هم وجود دارد؟ با توسعه صنعت ساخت ‌و ساز و افزایش نیاز به سازه ‌های مقاوم و سبک، مشخص شده است که این بلوک ‌ها دیگر پاسخگوی نیازهای ساختمان ‌های امروزی، به‌ویژه سازه‌ های مرتفع، نیستند. از این رو سازندگان به دنبال جایگزین بلوک سیمانی چندجداره و سایر بلوک های سیمانی سنگین هستند. در این بخش به بررسی چالش‌ های مربط با بلوک‌ سیمانی و معرفی یک جایگزین می پردازیم.

چالش های دیوارچینی با بلوک سیمانی چند جداره

بلوک سیمانی چند جداره وزن بالایی دارد و نسبتا گران است. این بلوک در بسیاری از پروژه ‌های ساختمانی مورد استفاده قرار می ‌گیرند. اما این بلوک ‌ها محدودیت‌ ها و مشکلاتی دارند که نه تنها هزینه نهایی پروژه را افزایش می دهند، بلکه به دلیل مشکلاتی که ایجاد می کنند باعث می شود تا ساختمان سریع تر به بازسازی نیاز پیدا کند و ساکنین باید هزینه های زیادی را صرف تعمیر ساختمان خود انجام دهند. برخی از مهم‌ترین چالش‌ های بلوک‌ سیمانی چند جداره عبارتند از:

  • شکننده بودن: یکی از معایب اصلی این بلوک شکننده بودن آن است. این بلوک با کوچک ترین ضربه می شکند. در طی فرآیند ساختمان سازی میزان قابل توجهی از بلوک هنگام حمل به طبقات و اجرای دیواچینی می شکند و موجب سوخت سرمایه می شود. همچنین هزینه قابل توجهی جهت حمل نخاله های ناشی از شکستن بلوک صرف می شود.
  • وزن بالا: وزن این بلوک بالای 1200 کیلوگرم بر مترمربع است که در مجموع موجب افزایش وزن سازه می شود.
  • عایق بودن: بلوک های چند جداره نیاز به فرآیند عایق سازی دارند و از این رو هزینه های نهایی پروژه را افزایش می دهند.
  • هزینه ‌های اجرایی بالا: وزن زیاد و ابعاد محدود بلوک ‌های سیمانی، روند اجرا و دیوارچینی را کندتر کرده و هزینه ‌های نیروی انسانی را افزایش می‌دهد.

بلوک سبک میکسونال انتخابی مناسب برای ساخت سازه های ایمن و مقاوم

بلوک سبک ساختمانی میکسونال نسل جدید بلوک های ساختمانی است. این محصول توسط شرکت پویان پوشش فرانگر تولید می شود و به دلیل مزیت های فراوانی که در ادامه بدان پرداخته می شود، توجه بسیاری از سازندگان را به خود جلب کرده است. این بلوک ساختمانی به روش غیراتوکلاو (NAAC) تولید می ‌شود و پایه اصلی آن سیمان و سایر مواد معدنی است. به دلیل ترکیباتی که در فرآیند تولید آن استفاده می ‌شود، این بلوک در عین داشتن وزن کم استحکام و دوام بالایی دارد.

ویژگی های بلوک ساختمانی میکسونال

  • کاهش وزن سازه: بلوک میکسونال نسبت به انواع بلوک سیمانی وزن کمتری دارد که این موضوع باعث کاهش بار مرده وارد بر ساختمان و افزایش ایمنی سازه می ‌شود.
  • عایق حرارت و برودت: بلوک سبک میکسونال عایق قوی برای حرارت و برودت است. دیوارچینی با بلوک‌ ساختمانی میکسونال مصرف انرژی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. این ویژگی در مناطق سردسیر و گرمسیر که میزان مصرف انرژی جهت سرمایش و گرمایش بالاست مزیت مهمی به حساب می آید.
  • کاهش زمان اجرا: ابعاد استاندارد، وزن سبک این بلوک و حذف مراحل اضافی، روند اجرای پروژه را سرعت می ‌بخشد و هزینه ‌های نیروی انسانی و حمل‌ بلوک به طبقات را کاهش می ‌دهد.
  • کاهش هزینه ‌های ساخت: با توجه به کاهش وزن سازه، هزینه‌های مربوط به اسکلت و فونداسیون کاهش می‌یابد. همچنین، به دلیل سرعت بالای اجرا، هزینه‌ های کلی پروژه کمتر خواهد شد.
  • مقاومت بالا: مطابق با آزمایشات مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، بلوک ساختمانی میکسونال در برابر ضربه و فشار مقاومت بالایی دارد و دوام طولانی ‌مدتی را برای ساختمان تضمین می‌کند.

بلوک سبک ساختمانی میکسونال به دلیل داشتن تمامی ویژگی ‌های یک بلوک ایده ‌آل، می ‌تواند جایگزین جایگزین بلوک سیمانی چندجداره و سایر بلوک های سیمانی معرفی شود. کاهش وزن سازه، افزایش سرعت اجرا، کاهش مصرف انرژی و هزینه ‌های ساخت، از مزایای استفاده از این بلوک در پروژه‌ های ساختمانی است. این بلوک با ویژگی‌ های منحصر‌به ‌فردش، می ‌تواند تاثیر چشمگیری در مدیریت و کاهش هزینه ‌ها و افزایش کیفیت ساخت ‌و ساز داشته باشد.