انتخاب صحیح مصالح ساختمانی، تصمیمی سرنوشت ساز در هر پروژه عمرانی است. کیفیت و نوع متریالی که در ساخت یک بنا به کار می رود، تأثیر مستقیمی بر دوام، استحکام، هزینه های اجرایی و بهره وری انرژی ساختمان دارد. در میان مصالح مختلف، بلوک های ساختمانی یکی از پرکاربردترین عناصر ساخت و ساز هستند که بسته به نوع، ترکیبات و روش تولید، هر یک ویژگی های متفاوتی دارند. اما سوال اساسی اینجاست که کدام بلوک ساختمانی بهترین انتخاب است؟
برای پاسخ به این سوال، ابتدا باید معیارهای مهم در انتخاب بهترین بلوک ساختمانی را بررسی کرده و سپس انواع بلوک های رایج را با یکدیگر مقایسه کنیم تا بتوانید بهترین نوع بلوک ساختمانی را برای پروژه های خود خریداری کنید.
معیارهای مهم در انتخاب بهترین بلوک ساختمانی
یک بلوک ساختمانی ایده آل باید ویژگی های زیر را داشته باشد:
- وزن سبک و کاهش بار مرده ساختمان
- عایق حرارت و برودت و همچنین عایق صوت برای بهینه سازی مصرف انرژی
- مقاومت فشاری بالا برای تحمل بارهای سازه ای
- جذب آب پایین جهت جلوگیری از آسیب پذیری در مناطق مرطوب
- سهولت در اجرا و کاهش هزینه های نیروی کار و ملات
- دوام بالا و مقاومت در برابر ترک خوردگی
مقایسه انواع بلوک ساختمانی
بلوک سفالی
بلوک سفالی سالیان سال است که کاربرد گسترده ای در ساختمان سازی دارد. اما این نوع بلوک مقاومت فشاری پایینی دارد، شکننده است و در برابر رطوبت آسیب پذیر است.
بلوک سیمانی چند جداره
این بلوک از ترکیب سیمان، ماسه و آب تولید میشوند. اما وزن زیاد آن ها باعث افزایش هزینه های اسکلت و فونداسیون می شود. همچنین این بلوک شکننده می باشد و با کوچک ترین ضربه می شکند.
بلوک (AAC) یا اتوکلاو شده
بلوک AAC وزن سبکی دارند و عایق مناسبی است. با این حال، شکنندگی بالایی دارد. همچنین برای اجرا نیاز به زنجاب کردن دارد که این امر باعث افزایش مصرف آب می شود. همچنین موجب زرد شدن و طبله شدن دیوار می شود و خسارات ناشی از تعمیر را برای ساکنین به همراه خواهد داشت.
بلوک سبک غیر اتوکلاو شده (NAAC)
بلوک سبک غیر اتوکلاو شده، از فناوری جدیدی در تولید برخوردار هستند که مزایای انواع بلوک های دیگر را دارد اما معایب آن ها را برطرف کرده است. وزن کم، مقاومت فشاری بالا، عایق بودن ، جذب آب پایین و اجرای آسان، این نوع بلوک ها را به انتخابی برتر در صنعت ساختمان تبدیل کرده است.
بلوک سبک ساختمانی میکسونال
بلوک سبک ساختمانی میکسونال نوعی از بلوک غیر اتوکلاو شده (NAAC)، تمام معیارهای یک بلوک استاندارد و بهینه را در خود جای داده است. این بلوک با استفاده از ترکیبات مخصوص و فناوری پیشرفته توسط شرکت پویان پوشش فرانگر تولید می شود و دارای مزایای زیر هستند:
- از سایر بلوک های ساختمانی سبک تر هستند و بار مرده وارد بر ساختمان را به میزان قابل توجهی کاهش می دهند.
- عایق حرارت و برودت هستند. این امر به کاهش مصرف انرژی در مناطق سردسیر و گرمسیر می شود.
- عایق صوت هستند. دیوار چینی با بلوک سبک میکسونال انتقال صوت را تا 50 دسی بل کاهش می دهد. این مزیت به افزایش آرامش ساکنین در ساختمان های مسکونی، اداری، درمانی و آموزشی کمک می کند.
- جذب آب بسیار پایین، مناسب برای مناطق مرطوب و جلوگیری از ایجاد ترک خوردگی در دیوارها.
- ابعاد استاندارد (30در60 سانتی متر) و سبک بودن بلوک ساختمانی میکسونال باعث اجرای سریع می شود. افزایش سرعت اجرا موجب تکمیل پروژه در زمان کوتاه و بازگشت سریع سرمایه می شود.
- بر اساس آزمایش های انجام شده توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، این بلوک کاملا ضدحریق است. ضدحریق بودن بلوک باعث کند شدن توسعه حریق در زمان آتش سوزی می شود و خسارات مالی و جانی را به حداقل می رساند.
- جذب آب بلوک ساختمانی میکسونال کمتر از 10 درصد است. در نتیجه برای ساخت ساختمان در مناطق پربارش مانند شمال کشور مناسب می باشد.
همانطور که ملاحظه نمودید، انواع بلوک های ساختمان را به همراه مزیت های آن معرفی کردیم، شما می توانید با مطالعه هریک و بررسی ویژگی ها و مزیت های آن بهترین بلوک ساختمانی را برای پروژه های ساخت و ساز خود انتخاب نمایید.