مقالات

هزینه دیوارچینی

هزینه دیوارچینی

انتخاب روش های مدرن و مصالح نوین نشان داده است که علاوه بر کاهش چشمگیر هزینه های جانبی مرتبط با ساخت و ساز با افزایش کیفیت، کارایی و استحکام ساختمان ها رو به رو هستیم. استفاده از بلوک‌ های سبک میکسونال به عنوان یک راهکار اقتصادی برای صنعت ساختمان ‌سازی می باشد. این بلوک‌ها، با ویژگی‌ هایی منحصر به فردی که دارند نقش مهمی در کاهش هزینه‌ های ساختمان ‌سازی به ویژه هزینه های تمام شده دیوارچینی ایفا می ‌کنند. علاوه بر این، به دلیل کارآیی بالای انرژی و عایق بودن، می ‌توانند هزینه ‌های انرژی ساختمان ‌ها را نیز کاهش دهند. از این رو، صرفه‌ جویی‌ های اقتصادی مرتبط با استفاده از بلوک ‌های سبک میکسونال در این مقاله به منظور بررسی تاثیرات مثبت آن بر صنعت ساختمان‌ سازی و اقتصاد عمومی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

چگونه بلوک های سبک میکسونال هزینه دیوارچینی را کاهش می دهند؟

  • حذف رابیتس کاری و گچ و خاک: برای پوشش دیوارهایی که با سایر بلوک های ساختمانی اجرا می گردند  قبل از نازک کاری جهت چسبندگی بهتر گچ و خاک استفاده از توری مرغی و رابیتس امری ضروری می باشد. این مراحل علاوه بر زمان بر بودن، مستلزم پرداخت هزینه هایی جهت خرید مصالح و دستمزد کارگر برای اجرای آن خواهد بود. در مورد بلوک های سبک میکسونال مراحل مذکور حذف می شوند. پس از دیوارچینی با این بلوک ها می توان سطح دیوار ایجاد شده را با پلاستر های دکوراتیو پوشاند.
  • کاهش پرتی بلوک: مقدار قابل توجهی از بلوک ها هنگام تخلیه و حین جا به جایی شکسته و غیر قابل استفاده می شوند که هزینه های قابل توجهی جهت تخلیه نخاله و نیروی انسانی از محل پروژه را در بر خواهد داشت. اما بلوک های میکسونال بدلیل قابلیت اره پذیری نقطه مقابل این بلوک ها قرار می گیرند. بهره مندی از ویژگی اره پذیری بلوک های میکسونال باعث می شود تا در مواردی مانند دیوار چینی اگر ارتفاع مشخصی از بلوک مورد نیاز بود به سادگی ابعاد مورد نیاز برش خورده و در محل مورد نظر جایگذاری شود. همچنین شیار پذیر بودن این بلوک ها باعث می شود تا فضای مورد نیاز برای تعبیه کردن تاسیسات به راحتی ایجاد شود و دیگر مشکلات شکستگی در سایر بلوک های ساختمانی مانند بلوک های سفالی و سیمانی را نخواهد داشت. حذف و کاهش پرتی بلوک مساوی با کاهش هزینه های اقتصادی است.
  • عایق رطوبت: نفوذ رطوبت به داخل بلوک ها در مناطق پر بارش علاوه بر نم زدگی و طبله شدن سبب ایجاد ظاهری نامناسب در دیوار ها می گردد. همچنین در مناطق سردسیر رطوبت جذب شده با شروع دوره یخبندان موجب انبساط بلوکها شده و پس از طی کردن این دوره رطوبتی که حال تبدیل به یخ شده بود آب شده و علاوه بر از دست دادن فرم اصلی خود، بلوک ها خرد می شوند. در پی این رخداد که قاعدتا دیوار نشست قابل توجهی را خواهد داشت هزینه ی ترمیم دیوار دیگر شامل اجرای گچ کاری مجدد نخواهد بود و می بایست دیوار تخریب شده و مجددا دیوار چینی انجام شود. بلوک های سبک میکسونال با توجه به جذب رطوبت کمتر از 10 درصده خود که این درصد هم صرفا جهت چسبندگی ملات می باشد این مشکل را برای شما مرتفع نموده است.
  • عایق حرارتی و برودتی: بدیهی است که انتقال سرما و گرما به طور مستقیم با مصرف انرژی در ارتباط است. در مناطق کوهستانی و سرد و مناطق گرمسیر استفاده از بلوک های عایق می تواند به طرز چشمگیری در مصرف انرژی صرفه جویی کند. بلوک های سبک میکسونال عایق حرارتی و برودتی هستند. بدین گونه هم در مصرف انرژی صرفه جویی شده و هم از پرداخت هزینه های آن معاف خواهید شد.

در نهایت باید گفت هزینه دیوارچینی با بلوک سبک میکسونال پایین تر از دیوارچینی با سایر بلوک های ساختمانی است. بلوک های سبک میکسونال با حذف مراحل اضافی موجود در شیوه سنتی دیوار چینی، انتخابی اقتصادی و مقرون به صرفه هستند.