در دنیای پروژه های عظیم ساخت و ساز، مدیریت هزینه ها یکی از اساسی ترین عوامل تعیین کننده موفقیت است. هزینه های مرتبط با مصالح ساختمانی به ویژه قیمت بلوک سبک نه تنها نقش مهمی در تصمیم گیری های مالی پروژه دارند بلکه تاثیر مستقیمی بر بهره وری و کیفیت نهایی پروژه نیز دارند. تصمیم درست در انتخاب مصالح ساختمانی اساسی ترین مرحله در تضمین موفقیت یک پروژه ساختمانی می باشد. یکی از مصالح پایه که انتخاب صحیح آن می تواند در کنترل و مدیریت هزینه های ساخت و ساز موثر باشد، بلوک های سبک ساختمانی هستند.
بلوک های سبک با ویژگی های خود از جمله کم وزنی، عایق های حرارتی و صوتی موثر، و سرعت اجرا، به عنوان یک گزینه جذاب برای سازندگان ظاهر شده اند. بلوک سبک میکسونال که نسل جدید بلوک های ساختمانی هستند به عنوان مصالحی نوین و مقرون به صرفه برای پروژه های ساخت و ساز توصیه می شوند. اما چگونگی اثبات اقتصادی این انتخاب و توجیه مزایا، قیمت بلوک سبک و هزینه های مرتبط با آن یکی از مسائلی است که در این بخش به آن پرداخته خواهد شد.
توجیه اقتصادی بلوک میکسونال
بلوک های سبک میکسونال از جوانب مختلف صرفه های اقتصادی برای پروژه های شما خواهند داشت که در این مطلب شرح داده خواهد شد:
صرفه اقتصادی از منظر طراحی
- کاهش بار استاتیکی ساختمان و سبک شدن اسکلت سازه: استفاده از بلوک سبک میکسونال در ساختمان، منجر به کاهش 20 تا 30 درصدی بار مرده می شود. توجه به این موضوع در هنگام طراحی منجر به کاهش و بهینه سازی سازه باربر، کاهش بتن و فولاد و افزایش عملکرد مناسب سازه در برابر زلزله خواهد شد. همچنین ضریب اطمینان بیشتری را برای هر نقص احتمالی می دهد.
- افزایش فضای مفید ساختمان: استفاده از بلوک میکسونال، به دلیل ضخامت کم باعث افزایش مساحت مفید تقریب ساختمان به میزان 5 درصد می شود.
صرفه اقتصادی از منظر عملیات اجرایی
عدم نیاز به اجرای پوشش های حرارتی و رطوبتی: با بهره مندی از ویژگی عایق حرارت و رطوبت بلوک میکسونال دیگر نیازی به اجرای پوشش های حرارتی و رطوبتی برای جداره های خارجی ساختمان نیست.
- افزایش سرعت اجرا: سرعت اجرای بالا هزینه های دستمزد را کاهش و میزان بهره برداری از ساختمان را افزایش می دهد.
- کاهش هزینه کارگر: حمل و نقل و نصب آسان هزینه های پرداختی کارگران را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
- عدم نیاز به میلگرد بستر: با ضخامت نازک ملات در بلوک های سبک دیگر نیازی به استفاده از میلگرد بستر نخواهد بود.
- کاهش پرتی ناشی از خرد شدن: خاصیت شیار پذیری بلوک سبک میکسونال، پرتی ناشی از خرد شدن بلوک را کاهش می دهد.
- حذف هزینه جابجایی نخاله: عدم خرد شدن بلوک ها هزینه های ناشی از جابجایی و حمل نخاله را حذف می کند.
- حذف هزینه توری مرغی یا رابیتس کاری: سطح مضرس بلوک های سبک میکسونال هزینه های رابیتس کاری و توری مرغی را حذف می کند.
- کاهش هزینه حمل و جابجایی در طبقات به دلیل استفاده از پالت: به دلیل استفاده از پالت دیگر نیازی به پرداخت هزینه ی نیروی انسانی برای جابجایی بلوک ها به طبقات نیست.
- عودت هزینه پالت: هزینه دریافت شده برای پالت پس از تحویل به شرکت عودت داده خواهد شد.
صرفه اقتصادی از منظر بهره برداری
- ضد حریق بودن
- مقاومت در برابر زلزله
- صرفه جویی در مصرف انرژی
- عدم خورد شوندگی
- بدون آوار
- بیمه کردن تجهیزات
- دوام تعمیرات و نگهداری
با توجه به موارد مذکور در مورد مصرف بلوک سبک، به نتیجه می رسیم که بلوک سبک میکسونال در راستای بهره وری اقتصادی و بهبود کلان هزینه های پروژه های ساختمانی مؤثر و تأثیرگذار خواهد بود. انتخاب این محصول سازندگان این امکان را می دهد که پروژه های خود را با بهره وری بیشتری انجام دهند و به هدف مورد نظر خود نزدیکتر شوند.