بلوک سبک
به دنبال رشد و توسعه صنعت ساختمان سازی و تغییر در ساختار سازه ها، تکنولوژی تولید مصالح ساختمانی نیز جهت تأمین نیازهای این صنعت، سیر تکاملی خود را طی می کند. از آن جایی که روند ساخت آسمان خراش ها و برج ها رو به افزایش است، مهندسان و سازنده ها به دنبال ارائه ی راه کارهایی هستند که ایمنی و کیفیت ساختمان ها را بهبود دهند. یکی از مهم ترین فاکتورها در ساخت ساختمان های عظیم، تضمین استحکام و ایمنی آن ها و همچنین سرعت اجرا و هزینه های مقرون به صرفه است. سبک سازی سازه ضمن حفظ استحکام و ایمنی ساختمان برای سازنده ها در درجه اهمیت بالا قرار می گیرد. در راستای توسعه تکنولوژی صنعت ساختمان سازی، تولید کننده های مصالح ساختمانی سعی بر پاسخ به نیاز این صنعت را داشته و در این مسیر محصولات ارزنده ای را مبنی بر فناوری های نوین تولید کرده اند. از دستاوردهای این تغییرات می توان به تولید بلوک های سبک سیمانی اشاره کرد که استفاده از آن در ساخت و ساز به طرز چشم گیری رو به افزایش است. این محصول به دلیل مزایایی که دارد توجه بسیاری از سازنده ها را به خود جلب کرده است.
بلوک سبک چیست؟
در صنعت ساختمان سازی مهم است که وزن اصلی ساختمان را ضمن حفظ استحکام آن تا حد امکان کاهش دهند. از این رو برای دیوارچینی دیوارهای غیر باربر از بلوک هایی استفاده می کنند که سبک باشد. بلوک سبک به بلوکی گفته می شود پایه اصلی ترکیباتش سیمان بوده و سایر مواد معدنی را نیز شامل می شوند. ترکیب نوین به کار رفته در تولید بلوک سبک که باعث ایجاد تفاوت درمقایسه با سایر بلوک ها شده گرانول های عمل آوری شده پلی استایرن یا EPS Expanded Polystyrene است. بلوک های سبک دارای چگالی پایینی هستند و رده چگالی آن ها D2 است. از ویژگی های اصلی بلوک های سبک می توان به جرم حجمی کمتر آن از آب اشاره کرد. این ویژگی باعث می شود که بلوک روی آب شناور بماند. استفاده از بلوک سبک به دلیل وزن پایینی که دارد، وزن کلی ساختمان را در مجموع به طور چشمگیری کاهش می دهد. با روی کار آمدن بلوک های سبک در حال حاضر بلوک های سبک متنوعی تولید شده است. برای انتخاب بهترین نوع بلوک سبک باید ویژگی و مشخصه های فنی آن را بیش تر شناخت و فاکتورهای مختلفی را در الویت قرار داد. شرکت پویان پوشش فرانگر تولید کننده مواد و مصالح نوین ساختمانی، با بررسی و شناخت نیاز صنعت ساختمان سازی و تکیه بر نظارت متخصصان داخلی و کارشناسان آلمانی بلوک سبک میکسونال را تولید کرده است.
بلوک سبک میکسونال
بلوک سبک میکسونال (Mixonall) با تکیه بر دانش متخصصین و تحت لیسانس شرکت (Mixonall) آلمان بر اساس جدیدترین تکنولوژی روز دنیا تولید شده است. در ساخت این بلوک از ترکیب موادی چون سیمان و ترکیبات معدنی مانند سیلیس دانه بندی شده در رنج های مختلف، میکروسیلیس و فیلرهای متخلخل چون دانه های پلی استایرن و اصلاح کننده های شیمیایی که شامل شتاب دهنده ها هستند و سایر مواد استفاده می شود. از بلوک سبک میکسونال می توان برای پوشش دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان به عنوان یک سیستم عایق صوتی و حرارتی استفاده کرد. شایان ذکر است به واسطه وزن سبک این بلوک، استفاده از آن وزن کلی ساختمان را تا حد امکان کاهش می یابد.
مزایای استفاده از بلوک سبک در ساخت و ساز چیست؟
بلوکهای سبک نوعی از بلوکهای ساختمانی هستند که به دلیل ویژگیهای خاص خود نظیر کاهش وزن ساختمان و سهولت در ساخت و ساز مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین به دلیل مزایای فنی که ارائه میدهند، در زمینههای مختلف می توانند موثر واقع شوند:
بلوک سبک میکسونال در ابعاد 60*30 و در ضخامت های 8 ، 10، 12 و 15 سانتی متر تولید می شوند. وزن سبک و ابعاد استاندارد آن باعث می شود عملیات ساخت و ساز به سرعت انجام گردیده و بهره برداری از پروژه در زمان کمتری اتفاق بیافتد. ویژگی های فوق حمل و نقل آن را در پروژه ها آسان می سازد. این ویژگی مهم مخصوصا به ساخت و ساز در مناطقی با دسترسی دشوار و یا با محدودیتهای فضای کار، کمک میکند. از مزایای دیگر آن کاهش، بارهای مرده وارده به اسکلت ساختمان است که در طراحی سازه هزینه ها را کاهش می دهد. ضمنا به دلیل فوق، میزان، حجم و وزن آوار به حداقل رسیده و با تمهیدات ساده ای می توان آنرا به صفر رساند که از نظر ایمنی هنگام زلزله در بهترین شرایط قرار می گیرد.
به دلیل ابعاد استاندارد بلوکهای سبک میکسونال، امکان چیدمان و طراحیهای متنوعتر در سازهها به خصوص در ساختمانهای بلندمرتبه وجود دارد. بلوکهای سبک به سادگی قابل برش، حکاکی و ساختاردهی هستند، که به معماران و طراحان اجازه میدهد تا در طرحهای خلاقانه با مشکل اجرا مواجه نشوند. به دلیل خاصیت برشپذیری بلوکهای سبک میکسونال، میتوان برای اجرای تاسیسات و تجهیزاتی مانند لولهکشی به راحتی از آن بهره برد ضمن اینکه بلوک سبک میکسونال به دلیل داشتن خاصیت کارپذیری شکسته نمی شود و پرتی ندارد.
جذب آب این بلوک ها بسیار پایین و حدود 0.1 بوده و دیگر نیازی نیست که از عایق های رطوبتی استفاده کرد. به همین دلیل گزینه مناسبی برای مناطق پربارش شمالی کشور می باشد.
مطابق ارزیابی های انجام شده توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، بلوک های سبک میکسونال 100درصد غیرقابل اشتعال بوده و به عنوان بلوک ضد حریق می توان در بخش های مورد نیاز در ساختمان از آن استفاده کرد.
به طور کلی، در صنعت ساختمان بلوکهای سبک به مهندسان این امکان را میدهند تا با بهرهگیری از ویژگیهای منحصر بفرد این مصالح، سازههایی با کیفیت و اقتصادی را طراحی، مدیریت و اجرا کنند. این بلوکها در تحقق اهداف ایمنی، عمرانی، محیط زیستی و اقتصادی پروژهها تأثیرگذار هستند.
چرا از بلوک سبک در پروژه های ساختمانی استفاده کنیم؟
- سرعت اجرا به واسطه ی وزن سبک و ابعاد استاندارد
- کاهش هزینهها
- عملکرد عالی در برابر زلزله
- سهولت حمل و نقل و جابه جایی در مناطقی با دسترسی
- عایق حرارت و صوت
- عایق رطوبت و جذب پایین آب
- ضدحریق بودن
- بالابودن میزان مقاومت فشاری
- ورود کمترین بار به اسکلت ساختمان و افزایش استحکام
- سازگاری با محیط زیست و کاهش آثار منفی بر آن
- قابلیت انعطافپذیری، برش پذیری، حکاکی و فرم پذیری
- کاهش وزن کلی سازه و افزایش استحکام در برابر زلزله
- چیدمان آسان
- سهولت تعبیه تجهیزات و تأسیسات
- شیار پذیری
- استحکام در برابر تکرار فرآیند ذوب در مناطق سردسیر
مزایای بلوک سبک میکسونال
- مقاوم در برابر زلزله
- مقاوم در برابر حریق
- جذب آب بسیار پایین
- عایق در برابر انتقال صوت
- عایق حرارت، برودت و رطوبت
- ارهپذیری و شیارپذیری فوقالعاده
- اجرای آسان و سریع
- سازگار با محیط زیست
- کاهش هدر رفت انرژی
- افزایش فضای مفید ساختمان
- پرت مصالح پایین هنگام اجرا
- میخ پذیری و پیچ پذیری عالی
- استحکام فشاری و خمشی بسیار بالا
- تأمینکننده مبحث 19 مقررات ملی ساختمان
- وزن مخصوص بسیار پایین و کاهش بار استاتیک ساختمان
- سهولت درجابجایی و انتقال مصالح به طبقات فوقانی ساختمان
وزن بسیار کم
عایق حرارت، برودت و رطوبت
مقاوم دربرابر حریق
اره پذیری
بلوک سبک میکسونال در چه فضایی کاربرد دارند.
از بلوک سبک میکسونال به سبب ویژگی هایی که دارد می توان در بخش های مختلف ساختمان هایی با کاربری های مختلف استفاده کرد. اصلی ترین کاربرد این محصول در دیوارهای حریم جانبی و دیوارهای داخلی ساختمان است. برای اجرای دیوارهای بیرونی ساختمان در مناطق پر بارش، گرمسیر و سردسیر می توان از بلوک سبک میکسونال استفاده کرد. عایق گرما و سرما بودن این محصول باعث شده تا در اجرای دیوارهای ساختمان گرم خانه و سرد خانه ها مورد استفاده قرار بگیرد. از آن جایی که بلوک سبک عایق صوت است، گزینه مناسبی در اجرای اتاق های سرور، دیتاسنترها، مراکز درمانی و بیمارستانی هستند. ویژگی هایی مانند ضدحریق بودن باعث شده تا در ساخت ساختمان های بیمارستان، انبارها، کتابخانه ها و ... مورد استقبال قرار بگیرد.
در جدول زیر تعداد، مساحت و حجم بلوکهای میکسونال تیپ A و B به تفکیک ابعاد هر بلوک نشان داده شده است. همچنین میتوانید ابعاد پالتها را نیز در جدول زیر مشاهده نمایید.
کاربرد بلوک سبک میکسونال
- اجرای دیوارهای حریم جانبی و دیوارهای داخلی ساختمان
- اجرای دیوارهای بیرونی ساختمان در مناطق جغرافیایی پر بارش
- اجرای دیوارهای بیرونی ساختمان در مناطق گرمسیر و سردسیر
- اجرای دیوارهای گلخانه ها و سردخانه ها
- اجرای بناهای بیمارستانی،کتابخانه ها و انبارها
- اجرای بناهای صنعتی
- اجرای اتاقهای سنتر و دیتا سنتر
- مفروش کردن سقف ساختمان ها
مشخصات وزنی بلوک میکسونال در جدول زیر قرار داده شده است. با مراجعه به جدول زیر میتوانید مشخصات وزنی بلوک سبک میکسونال تیپ A و B را مشاهده نمایید.
مشخصات فنی بلوک سبک میکسونال
مشخصات فنی بلوک سبک میکسونال در جدولهای زیر قرار داده شده است. با مراجعه به جدولهای زیر میتوانید مشخصات فنی بلوک میکسونال تیپ A و B را بصورت جداگانه مشاهده نمایید.